На 24.09.2022 г. Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на  М.Р.,

...
На 24.09.2022 г. Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на  М.Р.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за подпомагане на чужденци да преминат незаконно през страната

На 24.09.2022 година Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвиняване на  М.Р., на 23 години, по досъдебно произвеждане, за това, че на 23.09.2022 година на км 201 на Автомагистрала Тракия, обл. Стара Загора, за да набави за себе си имотна полза, посредством потребление на МПС – лек автомобил „ Нисан Кашкай “, незаконно подкрепил, посредством обезпечаване на транспорт и превоз,  повече от едно лице /шест лица/, измежду тях момче на 7 години, чужденци, жители на Сирия, да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

С разпореждане на прокурор от РП-Стара Загора е постановено задържане на обвинения за период от 72 часа, считано от 24.09.2022 година

М.Р. видял публикация за добре платена работа, обвързвана с транспорт на пасажери. Обадил се на обявата. Наел за лична сметка автомобил. През цялото време поддържал контакт с непознато за него лице по приложение за незабавни известия „ Телеграм “. Така получил информация за това, че би трябвало да транспорти лица от начална точка – гориста околност на с. Маринка, обл. Бургас до гр. София където ще получи доста положително възнаграждение. Качил лицата – петима мъже и едно малолетно момче, които го чакали на уговореното място и подхванал пътуването, движейки се по Автомагистрала Тракия. Полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил „ Нисан Кашкай “, на км 201 и открили, че в купето пътуват четирима пасажери, а в багажното поделение още двама.

Извършват се дейни дейности по следствието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР